Ce înseamnă PFA ?

Persoana fizică autorizată (PFA-ul) este cea mai simplă formă sub care o persoană fizică poate desfășura individual şi independent activităţi economice, folosind în principal forța sa de muncă. Desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale sau cele familiale este reglementată în legislaţia românească prin Ordonanţa de urgenţă nr. 44/2008, în vigoare de la 25 aprilie 2008.

Activitățile economice ale unui PFA pot fi desfășurate în toate domeniile, meseriile, ocupațiile sau profesiile pe care legea nu le interzice în mod expres pentru libera inițiativă.

Persoana Fizică Autorizată se poate înregistra prin Registrul Comerțului, caz în care Registrul Comerțului emite un certificat de înregistrare sau, în cazul profesiilor liberale, prin ANAF, situație în care ANAF emite un certificat de înregistrare fiscală.

Costurile înfinţării unui PFA sunt zero.

O persoană fizică autorizată poate fi plătitoare de impozit în sistem real (plăteşte către stat 10% din profit, fară să depăşească plafonul de 12 salarii minime brute) sau prin impozitare pe normă de venit (plăteşte toate taxele aferente unui salariu minim pe economie).

Plata contribuţiilor către CAS şi CASS sunt facultative, rămânând la alegerea titularului dacă doreşte să le plătească.

Însă, aceste devin obligatorii în momentul în care titularul realizează un profit (în decursul unui an) mai are de 12 salarii brute minime, astfel în decursul anului respectiv fiind obligat să plătească taxele aferente CAS şi CASS.

Gestionare eficientă

Punem la dispoziţia titularului unui panou de control simplificat, uşor de utilizat, pentru realizarea contabilităţii PFA-ului, accesibil oriunde, de pe orice device, cu condiţia existenţei internetului. Astfel eviţi costuri suplimentare cu contabili, limitezi erorile, economiseşti timp şi consumul de hârtie, tonner, alte consumabile vor fi mult mai scăzute.

Promovare

Te putem ajuta să îţi creşti venituri prin realizarea unui website, magazin online, şi promovarea acestuia în mediul online, gestionând reclamele pe diferite platforme.

Prelucrare date

Timpul este foarte preţios astfel vin în ajutorul tău, astfel tu ne pui la dispoziţie toate documentele contabile create în decursul lunii şi noi le vom introduce în panoul tău de control, generându-se automat statistici şi rapoartele necesare activităţii financiar-contabile.

Serviciile oferite de noi

Înfiinţarea şi administrarea unui PFA o putem vedea ca pe o mică afacere, organizată şi desfăşurată legal. RDSoft.Ro vine în sprijinul tău, oferind o gamă largă de servicii dedicate administrării PFA-ului, promovării, sprijin în birocraţie şi în proiectele tale. Serviciile oferite de noi sunt deductibile afacerii tale, preţul acestora find unul accesibil, oferind discount-uri şi promoţii pentru cei aflat la început de drum.

Avantaje şi dezavantaje

AVANTAJE

Evidenta contabile simplificata, deci mai ieftina;
Modalitate simpla de înregistrare şi radiere de la Registrul Comertului;
Poate dispunde de incasarile PFA-ului in scop personal , fara justificari.
Exceptie fac incasarile in contul bancar. Impozitare mai avantajoasa pentru anumite tipuri de activitati;

DEZAVANTAJE

Raspunde in fata institutiilor statului si a tertilor cu intraga sa avere;
Numar limitat de salariati – 3;
Numar limitat de activitati economice desfasurate – 5;

Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop
Solicită plan personalizat

Conectează-te uşor şi rapid !