Termeni legali

Tot ce trebuie sa stiti pentru utilizarea corecta a serviciilor noastre

In aceasta sectiune vei gasi toate informatiile necesare. Politici de confidentialitate, conditiile de inregistrare a domeniilor precum si alti termeni specifici serviciilor din oferta noastra comerciala. In masura in care ai intrebari legate de termenii legali, te rugam sa ne contactezi in scris catre departamentul legal.

Document valabil incepand cu 15 Iunie, 2023. Va rugam verificati periodic acest document pentru a fi la curent cu eventualele actualizari.

 

I.INFORMAȚII GENERALE

Confidențialitatea datelor dumneavoastră cu caracter personal reprezintă una dintre preocupările principale ale RDSoft.Ro, cu sediul în Rm. Valcea, str. Gib Mihaescu nr. 4, în calitate de operator de date.

Înregistrat în Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal sub nr. 10563 din 01.06.2023

Acest document are rolul de a vă informa cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, în contextul utilizării paginii de internet RDSoft.Ro. (denumit în continuare „Site-ul”)

 

II. CATEGORIILE DE DATE CU CARACTER PERSONAL PRELUCRATE

 

II.1. Dacă sunteți client al Site-ului, RDSoft.Ro va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal, cum ar fi nume şi prenume, număr de telefon, adresa de e-mail, adresa de facturare, adresa de livrare, CNP sau NIF, date localizare (IP), date referitoare la modul în care utilizați site-ul, de exemplu comportamentul/preferinţele/obişnuințele dumneavoastră în cadrul RDSoft.Ro, precum și orice alte categorii de date pe care le furnizați în mod direct în contextul creării contului de utilizator, în contextul plasării unei comenzi prin intermediul site-ului sau în orice alt mod care rezultă din utilizarea site-ului.

 

În cazul în care alegeți să vă creați cont de utilizator doar înainte de a finaliza comanda unui produs disponibil pe Site, se va solicita adresa dumneavoastră de e-mail în baza căreia va fi creat automat un cont. În cazul în care nu finalizați comanda, adresa de e-mail și celelalte date furnizate nu vor fi stocate de RDSoft.Ro, iar contul creat va fi șters automat.

 

II.2. Dacă sunteți vizitator al Site-ului, RDSoft.Ro va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal pe care le furnizați în mod direct în contextul utilizării Site-ului, cum ar fi adresa de ip, url referral, ultima pagina vizitata, tip-ul de browser folosit, sistemul de operare, datele pe care le furnizați în cadrul secțiunii de contact / întrebări / reclamații, în măsura în care ne contactați în acest fel. Putem inregistra data si ora accesarii dar si numarul de click-uri realizate pe site-ul nostru.

 

II.3. Alte date cu caracter personal colectate:

Unelte de masurare a traficului – Folosim servicii de masurare a traficului puse la dispozitie de terte parti (Google Analytics) pentru a colecta informatii despre utilizarea Site-ului, cum ar fi vizitele, paginile vizitate. De asemenea urmarim si popularitatea continutului publicat. Uneltele de masurare a traficului folosesc tehnici specifice de urmarire (de exemplu: cookies) pentru a recunoaste dispozitivul si a analiza informatiile despre dumneavoastra. Colecteaza urmatoarele informatii: ce pagini ati vizitat dar si cat timp ati petrecut pe aceste pagini, adresa dumneavoastra de ip, ce sistem de operare folositi, ce browser folositi precum si ce site ati vizitat inainte de a ajunge la site-ul nostru.

 

1.Loguri informatii – Atunci cand vizitati Site-ul, accesati continutul furnizat de noi, folositi serviciile noastre, folositi aplicatia de chat, ne adresati intrebari, solicitati asistenta tehnica in legatura cu serviciile furnizate, ne trimiteti email sau participati sa concursuri sau completati formulare de satisfactie pe website-ul nostru automat colectam si stocam o serie de informatii in fisierele de tip log. Aceste informatii, includ adresa de ip, adresa web, site-ul vizitat inainte, adresa web de iesire, browser-ul folosit, sistemul de operare, data si ora, tipul de solictare transmisa dar si eventualele erori receptionate de la Site sau servicii.

 

2.Alte informatii – De asemenea noi receptionam si stocam orice informatie pe care dumneavoastra o transmiteti pe Site-ul nostru, prin Chat-ul nostru, email , telefon sau orice alta comunicare cu echipa noastra sau in legatura cu furnizarea serviciilor contractate. De fiecare data cand ne contactati, noi vom inregistra ticket-ul, chat-ul sau convorbirea telefonica pentru a ne asigura ca avem informatii exacte, astfel inca sa putem oferi serviciile contractate dar si ca suport pentru actiunile realizate de echipa noastra in cazul unei reclamatii la adresa raspunsului primit de la noi.

 

III. SCOPURILE ȘI TEMEIURILE DE PRELUCRĂRII

Atunci cand accesati ori folositi Serviciile noastre, trebuie sa colectam, utilizam informatiile dumneavoastra conform acestei Politici. Respectam confidentialitatea si respectam cateva principii fundamentale cand procesam datele personale:

 

Vom colecta minimul de informatii personale, care sunt necesare pentru a putea livra Serviciile contractate

Oferim transparenta completa despre cum vom folosi informatiile dumneavoastra pentru a ne respecta obligatiile legale cu respect pentru confidentialitatea dumneavoastra

Ne asiguram ca folosim informatiile doar pentru scopul pentru care ne-ati oferit acceptul

 

Datele personale sunt prelucrate, conform acestei Politici, pentru:

 

1. Contract – pe baza comenzii dumneavoastra de furnizare a serviciilor si produselor din oferta comerciala a RDSoft (ex. inregistrarea si prelungirea domeniilor web, servicii de gazduire, certificate SSL, servere virtuale, servere dedicate).

2. Obligatii legale – raportarea catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala si alte institutii de stat (la solicitarea expresa a acestora) pentru indeplinirea activitatilor aferente controalelor autoritatilor, cum ar fi ANAF, ANPC, ANSPDCP, IPJ, Parchete etc.

3. Interesul legitim – necesar pentru scopuri legitime interesului nostru, cum ar fi:

1.      sa oferim clientilor nostri produsele sau serviciile comandate;

2.      sa indentificam si sa prevenim activitatile ilegale, frauda;

3.      sa imbunatatim securitatea retelei si a sistemelor informatice;

4.      sa intelegem mai bine cu vizitatorii interactionaleaza cu site-ul nostru;

5.      sa identificam eficienta campaniilor promotionale si de marketing;

 

4. Consimtamant – ne bazam pe acceptul dumneavoastra de a folosi datele dumneavoastra personale pentru a va livra produsele sau serviciile comandate, pentru atrimite informatii de marketing (email-uri periodice , newslettere, maxim 1 pe luna dar si oferte promotionale) prin email. Va puteti retrage acceptul pentru primirea informatiilor de marketing in orice moment actualizand setarile din contul dumneavoastra de client.

 

IV. DURATA PENTRU CARE VĂ PRELUCRĂM DATELE

Ca principiu, RDSoft.Ro va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal atât cât este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare menționate mai sus.

Pastrarea si prelucrarea datelor personale se realizeaza pe durata de valabilitate a contractelor incheiate cu RDSoft ori de valabilitate a domeniilor inregistrare prin intermediul Site-ului, la care se adauga 10 ani de la incetarea relatiei contractuale sau expirarea domeniilor, daca printr-o prevedere legala aplicabila nu este necesara pastrarea pe o perioada mai mare.

 

V. DEZVĂLUIREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Pentru îndeplinirea scopurilor de prelucrare, RDSoft.Ro poate dezvălui datele dumneavoastră către parteneri, către terțe persoane sau entități care sprijină RDSoft.Ro în desfășurarea activității prin intermediul Site-ului, ori către autoritățile publice centrale/locale, în următoarele cazuri exemplificativ enumerate:

·         pentru administrarea Site-ului;

·         în situațiile în care această comunicare ar fi necesară pentru atribuirea de premii sau alte facilități persoanelor vizate, obținute ca urmare a participării lor la diverse campanii promoționale organizate de către RDSoft.Ro prin intermediul Site-ului;

·         pentru menținerea, personalizarea și îmbunătățirea Site-ului și a serviciilor derulate prin intermediul lui;

·         pentru efectuarea analizei datelor, testarea și cercetarea, monitorizarea tendințelor de utilizare și activitate, dezvoltarea caracteristicilor de siguranță și autentificarea utilizatorilor;

·         pentru transmiterea de comunicări comerciale de marketing, în condițiile și limitele prevăzute de lege;

·         atunci când dezvăluirea datelor cu caracter personal este prevăzută de lege etc.

 

V(I) TRANSFERUL DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Datele dumneavoastra personale pot fi transmise catre urmatoarele categorii de destinatari:


1. Persoana vizata sau reprezentatii sai;

2.Organizatii nationale sau internationale (ex: RoTLD, Tucows Inc., Eurid, etc)

3.Autoritati publice din Romania (ex: ANAF, Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, Parchete, IGPR, etc) si din strainatate (ex: Comisia Europeana, autoritati fiscale, instante etc).


Datele personale pot fi transferate catre entitati din Uniunea Europeana, EEA sau din afara UE doar in scopul pentru care persoana vizata a depus comanda pe platforma RDSoft.Ro. Datele personale transmise vor fi cele declarate de persoana vizata si neexcesive prin raportare la scopul pentru care se impune trimiterea catre un anumit tert.


In privinta detelor personale transferate catre Tucows Inc. (Canada), avand calitatea de operator, exista DECIZIA nr. 173/12.12.2006 a Autoritatii Nationale de Supravechere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (privind recunoasterea unui nivel de protectie adecvat a datelor cu caracter personal asigurat de Legea Canadiana din 13 Aprilie 2000).

 

VI. DREPTURILE DE CARE BENEFICIAȚI

În condițiile prevăzute de legislația în materia prelucrării datelor cu caracter personal, în calitate de persoane vizate, beneficiați de următoarele drepturi:

1.      dreptul de acces la date (art. 15 din Regulament);

2.      dreptul de rectificare a datelor (art. 16 din Regulament), in urma identificarii persoanei solicitante;

3.      dreptul de stergere a datelor, cerere care va fi analizata sub aspectul indeplinirii conditiilor expre ale art. 17 din Regulament si ale scopului colectarii;

4.      dreptul la restrictionare a datelor, cerere care va fi analizata sub aspectul indeplinirii conditiilor exprese ale art. 18 din Regulament;

5.      dreptul la portabilitatea datelor (art. 20 din Regulament);

6.      dreptul la opozitie (art. 21 din Regulament);

7.      dreptul de a nu fi supus unei decizii bazate exclusiv pe prelucrare automata, inclusiv profilare (conform art. 22 din Regulament);

8.      dreptul de a adresa Autoritatii Nationale pentru Supravegherea Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal si Justitiei.

 

Este posibil ca, în urma solicitării de ștergere a datelor, RDSoft.Ro să anonimizeze aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal) și să continue în aceste condiții prelucrarea pentru scopuri statistice;

·         dreptul la restricționarea prelucrării în măsura în care :

·         persoana contestă exactitatea datelor, pe o perioadă care ne permite verificarea corectitudinii datelor;

·         prelucrarea este ilegală, iar persoana vizată se opune ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor;

·         operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar persoana vizată i le solicită pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță; sau

·         persoana vizată s-a opus prelucrării (altele decât cele de marketing direct), pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra celor ale persoanei vizate.

·         dreptul la portabilitatea datelor, respectiv (i) dreptul de a primi datele cu caracter personal într-o modalitate structurată, folosită în mod obișnuit și într-un format ușor de citit, precum și (ii) dreptul ca aceste date să fie transmise de către RDSoft.Ro către alt operator de date, în măsura în care sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege;

·         dreptul la opoziție – în ceea ce privește activitățile de prelucrare se poate exercita prin transmiterea unei solicitări conform celor indicate mai jos;

·         în orice moment, din motive legate de situația particulară în care se află persoana vizată, ca datele care o vizează să fie prelucrate în temeiul interesului legitim al RDSoft.Ro sau în temeiul interesului public, cu excepția cazurilor în care RDSoft.Ro poate demonstra că are motive legitime și imperioase care justifică prelucarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților persoanelor vizate sau că scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept în instanță;

·         în orice moment, în mod gratuit și fără nicio justificare, că datele care o vizează să fie prelucrate în scop de marketing direct.

·         dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, respectiv dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activități de prelucrare automate, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizată sau o afectează în mod similar într-o măsură semnificativă;

·         dreptul de a vă adresa Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sau instanțelor competente, în măsura în care considerați necesar.

 

VII. MODIFICARI ALE POLITICII DE CONFIDENTIALITATE

Ne rezervam dreptul de a modifica Politica de Confidentialitate in orice moment. Daca vom decide ca modificam aceasta Politica, vom aduaga acele actualizari aici sau in orice alt loc in care consideram ca e protrivit astfel incat sa fiti informat asupra informatiilor pe care le colectam.
Daca realizam modificari esentiale ale acestor Politici de Confidentialitate, va vom anunata in cadrul prezentei sectiuni, prin email sau prin intermediul Site-ului cu cel putin 15 zile inainte ca acest modificari sa aiba efect.

Pentru orice întrebări suplimentare cu privire la modul în care datele cu caracter personal sunt prelucrate și pentru a vă exercita drepturile menționate mai sus, vă rugăm să vă adresați la adresa de email: contact@rdsoft.ro.

Această pagină de internet folosește fișiere de tip cookie. Pentru mai multe informații cu privire la modul în care se folosesc aceste fișiere, vă rugăm să accesați următorul link: Politica cookie – RD-Soft.RO

 

Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

Conectează-te uşor şi rapid !