Tentative phishing

INFORMARE DIGITALĂ

NR. 4 DIN 19.05.2023

            În această perioadă au fost înregistrate mai multe tentative de fraudă cibernetică de tipul phishing (realizarea de e-mailuri/pagini web identice cu alte website-uri sigure şi serioase cu obiectivul colectării diferitelor informaţii precum parole, e-mailuri, date bancare). Au fost identificate o serie de e-mailuri venite din diferite surse precum Roundcube Webmail, cPanel, RoTLD la adrese de e-mail interne, cu domenii personalizate (adrese de tipul contact@domeniu.ro). Prin intermediul acestor e-mailuri sunteţi informaţi referitor la expirarea/dezactivarea/realizarea de update-uri/plăţi pentru diferite servicii şi vă îndrumă la deschiderea diferitelor link-uri şi introducere datelor de acces/informaţii ale cardurilor bancare. Aceste e-mailuri sunt transmise de la adrese de e-mail neoficiale ale dezvoltatorului aplicaţiilor software/instituţiilor bancare.

            cPanel, WHMSonic, Roundcube Webmail sunt dezvoltatori de aplicaţii utilizate pentru gestionarea şi funcţionarea serviciilor web.

VĂ SFĂTUIM SĂ NU DESCHIDEŢI ACESTE LINKURI ŞI E-MAILURI !

Vă asigurăm că update-urile pentru diferitele software integrate în gestionarea website-urilor vor fi realizate exclusiv de către echipa noastră tehnică iar în cazul plăţilor, RDSoft.Ro vă transmite iniţial factura de plată.

Din pacate păcate în această situaţie nu putem realiza nicio măsură fizică decât ceea de informare a tuturor clienţilor noştri.

CONDUITĂ DE URMAT ÎN CAZUL ACCESĂRII E-MAILURILOR/LINK-URILOR:

            Imediat după deschiderea acestor e-mailuri, vă rugăm să schimbaţi parolele de la conturile solicitate iar în cazul cardurilor bancare, vă rugăm să blocaţi cardul din aplicaţia de Home Banking şi să anunţaţi cât mai rapid banca.

În cazul în care aţi deschis astfel de link-uri şi aţi introdus datele solicitate, vă rugăm să ne informaţi în cel mai scurt timp, printr-un e-mail la adresa contact@rdsoft.ro sau prin deschiderea unui ticket de asistenţă (suport.rdsoft.ro).

Râmănem alături de dumneavoastră şi nu ezitaţi să ne contactaţi pentru orice problemă.

Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

Conectează-te uşor şi rapid !